Предлагат нов паметник на Освободителите в Димитровград

Нов паметник на Освободителите на България да бъде изграден в Димитровград, предлага Виолета Желева

Да бъде изграден нов паметник на загиналите за Освобождението на България, на мястото на рушащата се паметната плоча в градинката до ПМГ "Иван Вазов".

За това настоява пред колегите си от Общинския съвет Виолета Желева от групата на БСП. Тя предлага на вниманието на местния парламент докладна записка, която ще бъде разгледана на заседание след седмица. На мястото всяка година местната общественост отбелязва с поклонение и венци 3 март.

"Тържественото честване на един от най-светлите ни празници е редно да бъде пред паметник, който да символизира свободата и независимостта на българския народ. Подобаващо да отдадем почит,  пред паметта на хилядите знайни и незнайни войни, отдали живота си в името на Освобождението", пише в докладната съветничката.

Паметната плоча, която сега се намира там, да бъде ремонтирана и преместена на друго място, настоява още Желева. Тя посочва и за подадения от медиите сигнал преди няколко седмици, че плочата се руши.

В проекта за решение тя предлага да бъде стартирана процедура-конкурс за проектиране, архитектурно-художествено оформяне и изграждане на паметник на загиналите за Освобождението на България в Димитровград.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Hh
    HHM
    4 0
    10:24, 25 окт 2014
    Желева и групата и като си нямат друга работа и имат излишни средства,ако искат може и мавзолей да дигнат !
  • 2
    Hh
    hhh
    0 0
    07:53, 27 окт 2014
    Желева , затова ли са те пратили там ? Ако главата ти не може да роди нищо свястно по-добре освободи мястото , че както я карате след година групата ти ще бъде наполовина !
Последни новини