Променят решение на ОбС за таксиметровия превоз в Димитровград?

Разрешението за таксиметров превоз на фирмите да бъде издавано за срок от 3 години, е не както е до сега - за 1 година, това предстои да гласува на сесия след седмица Общински съвет в Димитровград

Разрешението за таксиметров превоз на фирмите от Община Димитровград да бъде издавано за срок от 3 години, е не както е до сега - за 1 година, това предстои да гласува на сесия след седмица Общинският съвет.

Предложението внася кметът Иво Димов, като се базира на промените, обнародвани в Държавен вестник през месец юли 2014 г. Те засягат превозвачите в цялата страна, а според изискването по тях трябва да се произнесе и местният законодателен орган.

Димов предлага да се промени и предишно решение на Общинския съвет от 2012 г. В него е бил отбелязан само "таван" на цената за превоз - 1 лв. Сега са обособени минимални и максимални цени на превоза - дневна и нощна тарифа, но разлика няма.

В новата докладна заложените максимални цени за дневната тарифа на километър са 1,00 лв., а за нощната - 1,10 лв. Минималните цени за таксиметров превоз са съответно - 0,75 лв. за дневна тарифа и 0,85 лв. за нощна.

От таксиметровия бранш в Димитровград одобряват предложението, показа проверка на Dimitrovgrad.bgvesti.net. То е било обсъдено на среща с кмета на Общината Иво Димов преди дни.

Според ръководството на една от фирмите - "Класик такси", с промяната в срока за валидност на разрешението за превоз се облекчава доста бумащина и бюрокрация по издаването`.

Предлага се и обособяване на максималните и минимални цени на превоз на фирмите в Димитровград

Тукашните превозвачи са получили уверение от градоначалника, че до 15-20 декември 2014г. ще бъде отворена за движение едната тангента от новото кръгово кръстовище около Водната кула. Обиколните маршрути на такситата през ул."Панорамен път"  вдигнаха цената на превоза до 3 лв. Заради това е отчетен и малък спад на клиентите, коментираха от "Класик такси".

Dimitrovgtad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Гр
    гражданка
    0 -3
    09:17, 26 окт 2014
    За какви касови бележки говорите?Нали ако пуснат апарата за касова бележка то той ще отчете много повече от това което ви вземат!
    • 12
      123
      1 0
      15:18, 26 окт 2014
      Глупости!
Последни новини