Община Димитровград се размина със сериозни наводнения днес

По обяд днес бе наводнен Е-80 в района на село Върбица

Положението в Община Димитровград след валежите към момента е сравнително спокойно, с изключение на село Добрич, обобщи ситуацията кметът Иво Димов.

По обяд заради придошлата река Каяклийка бе залят път Е-80 в района между димитровградското село Върбица и съседното Бяла река. Към момента ситуацията е овладяна и пътят е проходим.

В града имаше само локални наводнения в кварталите Черноконево, Вулкан и Марийно, които пострадаха от водна стихия през септември.

Днес нямаше и сериозно заляти участъци по ул.”Панорамен път”. При последното бедствие на 6 септември, пресечката на ул.”Панорамен път” с ул.“Бузлуджа” бе превърната в река. Днес  бяха засегнати от водата само складовете северно от Околовръстния път, в резултат на отклонената вода от старите гробища, поясни Димов. Според наши читатели, нановдени участъци е имало и на ул."Първи май".

Според кмета, почистените отводнителни канали в Марийно, Вулкан и Черноконево през септември са причината да няма обичайното за кварталите наводнение.

Няма опасност към момента и от преливане на язовирите край Бряст и Странско, увери зам.кметът Светослав Стойков, който е посетил водоемите. Като превантивна мярка те са били изпуснати.

В града, според Димов добре е сработила ремонтираната канализация по Водния проект. Вчера и днес са били почистени шахтите от натрупаните листа.

 Dimitrovgrad.bgvesti.net

Във Върбица днес се разминаха само с една наводнена къща
Пътят във Върбица

Реката във Върбица
Реката във Върбица
Горски извор
Горски извор
Горски извор

Улица Панорамен път по обяд
Река от придошла вода нямаше и на кръстовището на "Панорамен път" с "Бузлуджа"
Ул."Бузлуджа"
бул."Трети март"
Движението за село Добрич бе отклонявано по обяд
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини