Близо 800 танцьори пълнят Спортна зала Младост след 10 дни

700 танцьори се очакват в тазгодишното издание на "България танцува", снимка -архив

Близо 800 ще бъдат участниците в тазгодишното издание на националния конкурс "България танцува", който ще се проведе на 8 и 9 ноември в Димитровград. Това ще бъде 9-то издание на форума в Спортна зала "Младост". Официалното откриване е насрочено за 13:00 часа на 8 ноември.

30 колектива са подали документи за участие във фестивала, като ще бъдат представени градовете София, Пловдив, Варна, Велико Търново, Сливен, Кърджали, Пазарджик, Горна Оряховица, Хасково, Любимец, Свиленград, Гълъбово, Елена. Подробности за предстоящата инициатива огласи днес хореографът на денс център "Галаскико" Тихомир Митев. Неговите възпитаници също ще участват в "България танцува" със 78 танца.

Организаторите от "Галаксико" и ОП "Детски и младежки център" са поканили за жури видни танцьори, балетни педагози и хореографи. Председател ще бъде д-р Диляна Никифолова - прима балерина на Софийската опера и балет. В журито влизат още директорът на Софийската опера и балет Сара-Нора Кръстева, доц.Антон Андонов, който завежда катедра "Хореография" към Пловдивската музикална академия, както и преподавателят Нина Козина и Белизар Василев- хореограф. В рамките на изданието тази година свой бенефис ще има един от успелите таланти на "Галаксико" Златомир Колев, който се разделя с формацията.

"Галаксико" представи и успехите си на танцов форум в Румъния преди дни

От "Галаксико" представиха и купите, които са завоювали на танцов форум в Румъния за купа "Дунав". От 10 възможни купи, възпитаниците на Тихомир Митев са взели 7, писахме преди два дни. Митев похвали силното представяне на Джордия -Рая Влахова и Гейбриъл Делчев.

Силно е било представянето на Джорджия Рай Влахова и Гейбриъл Делчев на състезанието в Румъния
Гейбриъл Делчев е бил най-малкият участник на фестивала в Румъния
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Qu
    question
    0 0
    10:58, 3 ное 2014
    Последно 700 или 800 участници да очакваме?
  • 2
    An
    antoana
    1 0
    21:16, 4 ное 2014
    А с билети ли ще се влиза
Последни новини