Обявиха свободни места по социален проект в Община Димитровград

Търсят се социални работници и др. по проект в Димитровград, насочен към уязвими социални групи

Свободни работни места по проекта за социално включване „Да за децата на Димитровград” обяви Община Димитровград. Позициите са за услугите, които проекта ще предоставя - "Формиране и развитие на родителски умения" и "Семейно консултиране и подкрепа на родители на бебета и деца до 3-годишна възраст". Търсят се  общо двама социални работници там.

Свободни позиции в този проект има и за:

3.Юрист- 1 бр.

4.Гинеколог- 1бр.

5.Акушерка- 1бр.

6.педиатър -1бр.

7.психолог-1бр.

8.медицинска сестра-1бр.

9.медиатори-5 бр.

Документите се набират до 03.11.включително. Необходимо е желаещите кандидати да подадат своята автобиография, която може да бъде изтеглена от официалния сайт на общината и да я подадат в деловодството на общината /гише 1/ , адресирана до Елена Тодорова.

Услугите са разделени в две групи с оглед възрастта на целевите групи деца – услуги за родители и семейства на деца до 3 годишна възраст и услуги за деца от 3 до 7 годишна възраст.

"Целта на услугите е не само да се подкрепят семействата в отглеждането на децата, но и да се стимулират за по-голяма активност във всички сфери на живота с цел осигуряване на добра семейна среда за малките деца.  Родителите ще имат възможност за комплексна подкрепа – от изцяло свързана с полагане на грижи за малки деца до консултиране относно възможностите за подобряване на тяхното образование, квалификация, шансове за заетост, поясни ръковосдителят на проекта Елена Тодорова.

Припомни, че проекта „Да за децата на Димитровград” се изпълнява от 31.05.2011 г. според споразумение, сключено между Министерството на труда и социалната политика и Община Димитровград

Основните цели на проекта са превенция на социалното изключване на деца и семейства от уязвими групи. Застъпено е също така ипревенцията и изоставянето и институционализирането на деца с увреждания и изграждане на специални умения за отглеждането им в семейна среда. Основните целеви групи са деца в риск от 0 до 7 години от уязвими утнически групи, деца на безработни родители, такива на социални помощи и без личен лекар. Обхванати са и малчугани със здравно неосигурени родители и не посещаващи детска градина. В проекта са обхванати и деца с увреждания и други здравословни проблеми.

Подробна информация за съответните позиции може да бъде намерена на официалната страница на община Димитровград и от ръководителя на проекта.Желаещите могат да изпращат попълнени автобиографии /по образец/ на електронен адрес до ръководителя на проекта: elentodorova@abv.bg

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини