Питат пак за светофар на кръстовището на "Бузлуджа" и "Панорамен път"

Проблелемното кръстовище на ул."Панорамен път" с ул."Бузлуджа"

Темата за нуждата от поставянето на светофар на ул."Панорамен път" и ул."Бузлуджа" в Димитровград бе повдигната вчера отново по време на заседанието на димитровградските съветници в зала "Гросето". Заради ремонтите на новото кръгово кръстовище двете улици са едни от най- натоварните в края на работния ден и в пазарни дни.

Въпрос към кмета Иво Димов зададе Диян Георгиев, който препоръча да се сложат временни светофари, като тези, използвани при ремонтни дейности. Друг вариант, според Георгиев е полицията да регулира движението във времето от 14:00 до 16:00 часа.

"Ще се вземат ли някакви мерки, г-н кмете, скоро може смърт да има на този път?" заяви съветникът.

Иво Димов отговори, че републиканските пътища, какъвто е "Панорамен път" е отговорност на Агенция "Пътна инфраструктура" /АПИ/. За трети път го казвам това, АПИ може да вземе решение за организацията на движение по Околовръстния път, на републиканска пътна инфраструктура не може да се сложи светофар, заяви градоначалникът.

Подчерта, че на органите на реда е разпоредено да бъдат на проблемното кръстовище сутри и вечер. Ако сте минавали от там, ще ги видите, каза Димов. Георгиев обаче, заяви, че полицията не просто трябва да дежури с патрулната кола, а да регулира движението и пропуска колите.

В спора се намеси и председателят на ОбС Стефан Димитров. Според него, всичко, което е в чертите на града е ангажимент на Общината. Между шефа на местния парламент и кмета възникна спор по отношение на запознаването с различните закони и прилането им. От групата на ГЕРБ обвиниха Димитров, че на всяка сесия тенденциозно се заяжда с кмета.

Припомняме, че темата за възможността да се сложи светофар на проблемното кръстовище подхвана на сесия в края на август друг общинар - Данчо Данев.

 Dimitrovgrad.bgvesti.net

В спорове между кмета и председателя на ОбС премина и вчерашната сесия на местния парламент
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Va
    vaskop_13
    9 0
    12:54, 31 окт 2014
    mnogo dobre si e regulirano drug e vaprosa che niakoi ne poznavat zakona za dvijenie po patishtata i tova sa ot mestnia parlament ot tuk se vijda zashto darjavata e na tova nivo -upravlenie ot glupaci
  • 2
    Re
    reostat_1414777631
    5 0
    19:44, 31 окт 2014
    Абе идиоти тъпи не ме интересува кои с кого се заяжда на това кръстовище има проблем и с приказките на Иво Димов в местния парламент няма да се реши или се дава заповед да се регулира с регулировчик от 16, 00 до 18,30 всеки божи ден или се прави кръгово или каквото и друго да е но да се реши проблема Свидетел съм нееднократно на хора със съчми в главите на които не им се чака и тръгват в насрещното не искам да съм сред невините жертви

Случаен виц

Последни новини