Наливат плочата на новия мост на бул.Трети март

От "Терна" днес наливат бетона на новия мост на бул."Трети март"

Първият етап от изграждането на плочата на моста на новия жп надлез на бул."Трети март" започна днес. Работници на фирма "Терна" наливаха бетон паралелно от двете страни на надлеза. До края на деня се очаква работата да приключи, поясни ръководителят на обекта инж. Велизариус Пагонис.

Близо 220 кубика бетон са използвани за мостовото съоръжение. След наливането на плочата, следва 14-дневен срок за изграждането на тротоарите. С това приключват бетонните дейности на новото кръгово кръстовище. Остават земните работи, дренажите и асфалтирането, каза Пагонис.

Допълни, че "Терна" прави всичко възможно да спази срока и в края на края на декември 2014 г. да бъде пусната за движение източната половина на новото транспортно съоръжение около Водната кула. Сайтът ни първи информира на 6 октомври, че има вероятност едната тангента на новото кръстовище да бъде пусната в движение в края на декември.

Всичко зависи от времето, ако то позволи, ще успеем в срок, каза ръководителят. От фирмата изчислили, че от започването на работата по новото кръгово кръстовище е имало 19 сериозни дъждовни дни, в което строителство не се е извършвало. След дъжд се правят проби за влагата, които, ако не отговарят на на нормите, също спират работата.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Близо 220 кубика бетон са използвани за мостовото съоръжение
На новия надлез, освен довършване на бетонните дейности, остават земните работи, дренажите и асфалтирането
До края на деня плочата ще бъде налята

След 14 дни приключват бетонните дейности на съоръжението около Водната кула

Новият ЖП надлез от страната на Спортната зала
Източната тангента на бул."Трети март"
Проектът на новия ЖП надлез

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини