Димитровградски читалища празнуват деня на народните будители

Димитровградски читалища представиха програмите си за деня на будителите - 1 ноември

С поредица мероприятия читалища от Община Димитровград ще отбележат Деня на народните будители - 1 ноември. Началото ще поставят тази вечер в 17:00 часа две читалища -„Съзнание“ – Голямо Асеново и „Събуждане“ – Радиево, които са подготвили общо мероприятие.

Предания, легенди и исторически сведения ще представят организаторите. Срещата е по проект, свързан с общото минало, настояще и бъдеще на двете населени места.

Едно от най-младите читалища в Общината - "Нов път 2011" - с.Добрич е подготвило спектакъл на 1 ноември от 18:30 часа.

Представлението "Козя пътека", което ще бъде в читалищния салон, е по адаптация на мюзикъл от 1972 г., на Йордан Радичков. Сценки и хумористични песни ще покажат самодейците от "Нов път", като в програмата са включени изпълнения от различни фолклорни области на България.

Денят на народните будители ще празнуват и читалищата „Пробуда“ в село Бряст“ и „Никола Вапцаров“  в кв. Черноконево. В димитровградския квартал ще бъдат наградени ветерани -самодейци, които активно са участвали в дейностите на читалището през годините. То навършва 120-години от основаването през 2015 г.Самодейците имат намерение да преиздадат книгата „История на село Караатли“, описваща клането в квартала през 1877 г.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини