Пет ученици, отличени в конкурс за есе, посветен на будителите

Учениците, победители в конкурса за есе, посветен на будителите

Победителите в ученически конкурс, посветен на народните будители бяха наградени днес в Община Димитровград. Той бе за есе, а зададените теми са били две- "Какъв е будителят днес? и "Емоционалният смисъл на думата "будител".

Пет деца от различни училища са лауреатите. Техните имена са Мария Гьокова от 7 клас /ОУ П.Славейков/, Йордан Митков /ОУ "П.Славейков", Стиляна Кирова от 11 клас /ПГ "Проф.д-р Асен Златаров"/, Добромир Зафиров от 8 клас /"ЕГ Д-р Иван Богоров"/ и Христина Стойчева /"ЕГ Д-р Иван Богоров".

Победителите бяха наградени от зам.кмета Яшо Минков. Зам.кметът Минков подчерта, че 1 ноември е един празник, който не се чества така, както заслужава да се чества.

Опитахме се да мотивираме, активираме и приобщив нашите млади съграждани с този конкурс", поясни шефът на Хуманитарната дирекция в Общината Антоанета Шаркова. Тя посочи,че от администрацията са очаквали да има повече участници в третото издание на конкурса.В инициативата са участвали общо 15 ученици от 5 до 12 клас от четири тукашни учебни заведения.

За мен съвременните будители са днешните учители, сподели в отговор на въпрос на Дарик радио единият от наградените участници Добромир Зафиров. Според Добромир, повечето младежи днес вероятно възприемат за будители изпълнителите на поп фолк музика, което е жалко.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Мария Гьокова бе една от отличените
Добромир Зафиров от ЕГ "Д-р Иван Богоров"
Йордан Митков от ОУ "П.Славейков"
Стиляна Кирова от ПГ "Проф.д-р Асен Златаров"
Христина Стойчева от ЕГ "Д-р Иван Богоров"
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини