БСП: ГЕРБ се опитва да възстанови модела „Цветанов”

„За нас е притеснително, че още в първите дни на 43-то НС започнахме да се занимаваме със закона за МВР, най-вече поради факта, че нямаме постоянно действащи комисии, които да разгледат внесените промени”, заяви пред БНТ народният представител от ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Иван Иванов.

„Има някои несъвършенства в този закон, но мисля, че те трябва да бъдат променени след широк дебат”, добави Иванов. Той бе категоричен, че притесненията на социалистите са от гледна точка на това, че новите управляващи бързо се опитват да навлязат в дебрите на сигурността.

Той изрази опасението, че се се прави опит да се възстанови начина на управление от 41-то НС- по модела „Цветанов”. Според него БСП би подкрепила част от бъдещи промени в закона, но не биха гласували за такива, които се променят само заради това, че са приети от предходния парламент.

„Промените, които направихме в предишното НС бяха приети положително от служителите в системата на МВР”- коментира Иван Иванов. Той смята, че на фона на актуализацията, която се предлага, парите за заплати на хората, които се грижат за сигурността не са проблем.

Източник: http://fakti.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини