Руската телевизия: Малайзийският боинг е бил свален от изтребител

Първи канал на руската телевизия съобщи, че разполага със снимка, направена, според предположенията от чужд шпионски спътник в последните минути от полета на малайзийския боинг над Украйна, предаде ТАСС.

Пред телевизията първият вицепрезидент на Русия съюз на инженерите Иван Андриевски показва тази снимка, която по думите му е изпратил на сдружението някой си Джордж Билт, представил се като авиодиспечер с двайсетгодишен опит, се казва в информацията на ТАСС.

"Боингът е бил свален от преследвал го реактивен изтребител", е написал Билт.

Боинг 777 на Малайзийските авиолинии, изпълняващ полет МН17 от Амстердам за Куала Лумпур, катастрофира на 17 юли в Донецка област на Украйна. Всичките 298 души, намирали се на борда - пътници и екипаж, загинаха. Повечето от пътниците - 193 души - бяха холандски граждани.

На започващата в Брисбейн, Австралия, среща на Г-20 се очаква една от деликатните теми да бъде докъде е стигнало разследването на причината за катастрофата. Сред жертвите имаше и много австралийци.

Снимката е била получена като приложение към електронно писмо. ясно се вижда изстрелване на ракета изпод лявото крило на изтребителя.

"Ние виждаме снимка от космоса, направена от не много висока орбита. Обикновено такива снимки се правят за общо разузнаване на въздушното и наземното пространство", заяви Андриевский.

Координатите, указани на снимката, сочат към предположението, че снимката е направена от американски или английски спътник. "Проведохме детайлен анализ на тази снимка и не сме забелязали никакви признаци за фалшификация", допълни още той.

Източник: http://fakti.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини