Иво Димов забрани паркирането на улиците при снеговалеж

При снеговалеж уличното платно трябва да бъде освободено от неправилно паркирани автомобили гласи заповед на кмета Иво Димов, снимка -архив

При започване на снеговалеж, незабавно се освобождава пътното платно от паркирани автомобили с цел безпроблемно движение на снегопочистващата техника,това гласи заповед на кмета Иво Димов с дата 13 ноември. Изискването е традиционно за всеки зимен сезон и има за цел улесняване на снегопочистването по главните димитровградски улици. В сила е когато падне първия за тази година сняг.

Посочено е, че задължително трябва да бъдат освободени от коли бул. „Трети март”, бул. „Съединение”, бул. „Стефан Стамболов”, бул. „Димитър Благоев”, ул. „Панорамен път”, бул. „Г.С.Раковски”, бул. „Христо Ботев”, ул. „Иван Вазов”, ул.” Първи май”.

От Общината посочват, че автомобилите, които са неволно увредени или затрупани със сняг по някаква причина, ще се възстановяват за сметка на собствениците им. В заповедта се напомня на домоуправители и собственици на търговски обекти, че трябва да организират почистването на тротоарните площи пред своите сгради.

Заповедта на кмета Иво Димов

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    До
    Доволен
    12 -2
    11:05, 19 ное 2014
    Снегопочистващата техника е най-високо ниво,изпълнява прекрасно задълженията си и всяка зима ние лицата управляващи коли и тези които пешеходстваме засипваме с прекрасни думички всички от които зависи безпроблемното предвижване на хора и автомобили.Тези думички споменаваме не само когато натрупа снежец,но и когато завали дъждец.
  • 2
    Ед
    ЕД
    8 -2
    11:31, 19 ное 2014
    А сервизните улички където би трябвало да се преместят колите от булевардите дали ги почистват ?
  • 3
    До
    До ЕД
    4 -4
    13:41, 19 ное 2014
    Е, много ясно ,че не се почистват. Те главните улици не почистват,ти искаш и сервизните да почистят и да направят място за движение и паркиране. Ами, що да е лесно, като може да е трудно и гадно и гнусно. Както с движението към момента и не само...както с всичките дела кметски напоследък.
  • 4
    Va
    Vali_1416405566
    8 -2
    15:59, 19 ное 2014
    Улиците се почистват ,но наистина има кретени,които смятат,че могат да паркират където си искат!

Последни новини