Канят димитровградчани да подарят вечеря на пенсионер в нужда

Димитровград се присъедини към инициативата "Подари коледна вечеря на пенсионер в нужда"

Димитровград се включва в една нова инициатива, родила се в социалната мрежа - “Подари Коледна вечеря на пенсионер в нужда”.

Кампанията е национална и е насрочена на определена дата на 21.12.2014г. Идеята на инициаторите е това да бъде ден в подкрепа на българския пенсионер, а също и демонстрация на уважение и съпричастност към тежката съдба на възрастните хора у нас.

Целта е да се подари топла вечеря или да се напазаруват и дарят най-необходими хранителни продукти за един пенсионер, който наистина е в нужда. Всеки участник сам определя към кого да бъде насочен неговия жест.

"Представете си какво е да оцеляваш едва със 155 лева на месец.  Те са крайно недостатъчни в декемврийския месец и този жест на толерантност и уважение към възрастните е въпрос на лична отговорност", пише на страницата на събитието във Фейсбук.

Акцентирано е върху това да бъде отделено и внимание за проблемите на възрастните хора. Желаещите да се включат сами финансират инициативата и решават какво и как да се предостави на хората в нужда. Могат да бъдат посетени жилищата на възрастните хора или други места, където те се събират. В начинанието не се допуска участието на политически партии, пишат още инициаторите.

Сред градовете, където вече има организирани групи са София, Провдив, Варна, Благоевград, Велико Търново, Бургас, Русе, Сливен и др. Група има сформирана и в съседно Хасково.

Засега към организираната група в Димитровград са се включили 7 души. Повече подробности и линк към събитието за Димитровград - вижте тук.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Съ
    съседа
    0 -1
    09:11, 21 ное 2014
    Нека партията-майка да им купи.
Последни новини