Каравеловци с открит урок за годишнина от своя патрон

Открит урок, посветен на своя патрон Любен Каравелов проведоха днес възпитаници на едноименното училище

Открит урок, посветен на своя патрон Любен Каравелов проведоха днес възпитаници на едноименното училище в Димитровград. Поводът бе 180 години от рождението му, което се чества през 2014 г.

Урокът бе под надслов "Ученици за ученици", като 11-кластници представиха, онова, което са усвоили като материал за Любен Каравелов пред свои съученици. Добавени бяха и няколко нови щрихи към творческия портрет на писателя.

Съвсем наскоро възпитаници на СОУ "Любен Каравелов" са взели участие в националното честване на 180-тата годишнината от рождението на Каравелов в Копривщица, разказа литераторът Жвко Русев, който даде началото на урока. Там са били поканени учебни заведения от цялата страна, носещи името на възрожденеца, а димитровградчани са се представили достойно.

Трябва да почитаме своя патрон не само, защото Каравелов е централна фигура в българското възраждане или, че е идеолог на бълг.национална революция, а защото във всичките си произведения и статии зове, че никога не е късно да станеш добър човек, категоричен бе Русев.

Целта ни е да направим учениците още по -съпричастни към общия образователен процес и да имаме поводи все повече да изнасяме обучението извън класните стаи, добави преподавателят по бълг.език и литература.

Гости на проявата бяха директорът на СОУ "Любен Каравелов" Валентин Христов и гл.експерт в Хуманитарния отдел Венета Нойкова.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Откритият урок се проведе в голямата читалня на библиотеката
Литераторът Живко Русев представи идеята на изявата на каравеловци

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

Последни новини