Танцови клубове от Димитровград в борба за благотворителни коледни каузи

Помещения в бившето кино "Химик" обитават и двете танцови формации

На път да остане без благотворителна кауза бе Коледния концерт на клуба по фолкаеробика "Плетеница" в Димитровград. Проявата е насрочена за 5 декември 2014 г. от 18:30 часа в залата на театъра и ще бъде под надслов "Приказки за песента", разказа ръководителят на клуба Боряна Христозова. Тя се свърза с наш екип, за да изрази разочарованието и възмущението си от факта, че две нуждаещи се от средства инициативи в Димитровград са отказали подкрепа чрез концерта.

Своята позиция Христозова е изразила и на Фейсбук страницата на клуба.

Разказва, че най-напред танцьорите й са решили да подкрепят лечението на димитровградчанката Биляна Колева, която има проблеми с гръбначния стълб и се нуждае от нова операция. Започнали подготовка - кутии за дарения, рекламни материали и др. Няколко дни по-късно болната жена се свързала с Христозова, за да й каже, че се отказва от участие в концерта без да изтъкне конкретна причина.

Христозова предполага, че причината е в лоялността на Биляна към групите за хора "Тракия", които и помогнаха да набере средства с концерт преди 1 година. След това "Плетеница" решили да насочат усилията си в подкрепа лечението на малкия Александър, който има детска церебрална парализа /ДЦП/.  Неговата история ви разказахме преди няколко дни.

Осъществили връзка с майката на 4-годишното дете -Галя Димитрова, което се нуждае от операция. Час след разговора с родителя и тази кауза отпаднала, защото преди дни групите за хора "Тракия" към читалище "Христо Ботев" обявиха, че ще организират фестивал за болното дете. Той ще бъде на 12 декември в зала "Младост".

По думите на майката обаче, не е редно и тактично това да се случи, защото вече има подготвена проява от "Тракия", в която вече ще участват 12 групи от различни градове, както и народни изпълнители. Пред наш репортер Галя Димитрова заяви, че е благодарна на "Плетеница", за готовността им да помогнат, но два концерта през седмица в подкрепа на детето идва в повече.

Потърсихме за коментар председателят на НЧ "Христо Ботев 1902" и групи за хора "Тракия" Ирина Костадинова. В своя пост във Фейсбук Боряна Христозова визира задочно ръководените от Костадинова формации. Ирина заяви, че каузата на "Тракия" в помощ на болното дете е по-рано обявена и подготовката вече тече в пълна сила. Всички колеги сме насочили усилията си към това, включваме се безвъзмездно в проявата, както и клубове от други градове, за да помогнем на детето, допълни Костадинова.

"И аз съм възмутена от случващото се, обидно е да свързават името ми с подобни истории, толкова ли няма други каузи в града, на които да помогнат от "Плетеница", каза Ирина Костадинова. Ръководителката на групи за хора "Тракия" заяви още, че ако клуба на Христозова желае, няма проблем да се включи в организирания от тях фестивал на 12 декември в зала "Младост". Събира се такса за участие, която също ще бъде в помощ лечението на Алекс.

Другата страна е възмутена, че не е получила покана за участие във фестивала още при организирането му. В крайна сметка концерта на "Плетеница" ще бъде за две каузи. От поканите ще се набират средства за нуждаещи се семейства без достатъчно доходи чрез акция на фондация "Подари усмивка". Ще се помогне и на 4-годишния Александър с част от сумата, събрана в деня на проявата, каза Христозова.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (16)

  • 1
    Ir
    irinkeeeeeeeeeee
    11 -19
    16:18, 21 ное 2014
  • 2
    За
    зайче
    19 -27
    16:23, 21 ное 2014
    Ирке, стана за смях вече.... толкова резил не сме... Виж коментара
    • !?
      !?!
      7 -1
      20:37, 22 ное 2014
      Защо ли ми се струва,че не си зайче, а си някоя озлобена хиена?
  • 3
    Di
    Dimitrovgrad.bgvesti.net
    28 -4
    16:32, 21 ное 2014
    Молим коментиращите да спазват добрия тон и да не употребяват обидни квалификации по адрес на засегнати в материала лица. Ако има такива - те ще бъдат премахвани. Благодарим Ви!
  • 4
    11
    111
    17 -1
    19:20, 21 ное 2014
    Горният коментар дава представа за какво става дума, "не чакаме благодарност от никого..."
    Не ви прави чест, обединете се, това е достойното решение
  • 5
    Пе
    Петрова
    24 -5
    20:35, 21 ное 2014
    Цирка направи г-жа Христозова, аз не виждам хората от другият състав да пледират с нещо....
  • 6
    Ай
    Айде бе!
    6 -7
    20:54, 21 ное 2014
    Дами и господа, макар и анонимни тук, ВСИЧКИ знаем кой стои в основата на създалата се ситуация.......! Кой манипулира и командва. Всичко на този свят се връща.....
  • 7
    Зр
    Зрител
    8 -2
    21:48, 21 ное 2014
    Тази вечер този спор е по-интересен от Биг Брадър :)
    • Зо
      Зоран
      4 -6
      22:21, 21 ное 2014
      Не е интересен,много е жалък !!!
    • Бо
      Бобан
      6 -2
      22:56, 21 ное 2014
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    • Оо
      оооооооооо
      1 -3
      23:29, 21 ное 2014
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    • Зо
      Зоран
      2 0
      17:38, 22 ное 2014
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • 8
    Re
    Realistka
    3 -1
    19:19, 23 ное 2014
    Poveche sredstva,razbira se.Kato iskat obache,zashto ne se vkliuchat v kauzata na "Trakiq",a sami sa otdeliha ot tehniq festival???Kude ostavat drugite nujdaeshti se.Pitaite kolko razplakani maiki ima,koito iskat deteto im da bude zdravo......Kude ostavat te,ili moje bi e po-lesno da si haresash kauza,koqto veche e obqvena.Pravilno,imaite vie strah ot boga i sprete da pliuete horata,koito pomagat na drugite!!!!!
Последни новини