„Хамас” координира дейността си от Турция?

Израел и Египет затвориха "Хамас" в Ивицата Газа, след като разрушиха стотици тунели, водещи към палестинския анклав, но терористичната група продължава усилията си в Западния бряг на р. Йордан с логистичната подкрепа на команден център в Турция, твърдят представители на Палестинската управа /ПУ/, на които се позовава Фокс Нюз, предаде БГНЕС.

Макар официално ПУ да е "управляващ партньор" на палестинските територии с "Хамас", има нови обвинения, че усилията на "Хамас" са насочвани от базирания в Турция командир Салах ал-Арури, което води до нарастващо и свързано с насилие разединение между двете групи.

Напоследък ПУ обвинява Ал-Арури в планирането на многобройни атаки, които са били блокирани от Израел, в резултат на което бяха арестувани десетки активисти на "Хамас" на Западния бряг. Сред тези арести, които вероятно са били координирани със силите за сигурност на ПУ, които самите провалиха лятото опит за преврат от "Хамас" в Западния бряг, е било и разбиването на клетка, която подготвяла убийството на израелския външен министър Авигдор Либерман.

"Официални представители обвиняват Турция, както и Катар, където в момента живее лидерът на "Хамас" Халед Мешаал, за това, че подпомагат "Хамас" спокойно да извършва на техните територии подготовка за нападения срещу Израел и за подкопаване на ПУ", пише в. "Таймс ъв Израел". "Тези представители допълват, че няколко активисти на "Хамас", свързани с разкритата напоследък мрежа, се намират сега в палестински затвори."

Източник: актуално

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ja
    Jack Bauer
    3 0
    17:16, 23 ное 2014
    Какво друго може да се очаква от управляващите в Турция?
Последни новини