Бебе на пет дни намери приемно семейство в село Нановица

Бебе на пет дни намери приемни родители в момчилградското село Нановица по проект „И аз имам семейство“. Новороденото момченце е настанено при хора, които са обучени професионално на "приемна грижа", а проектът на Община Момчилград дава възможност бебето и новото му семейство да бъдат финансово обезпечени. То е третото дете, което се отглежда при приемни родители на територията на общината. Другите благородни родители, взели в дома си да отгледат и възпитат по едно дете на възраст до 7 г., са в Момчилград и в село Ново Соколино.

Щастливите родители изразяват специални благодарности към екипа по „Приемна грижа” и към градоначалника Акиф Акиф за оказаната подкрепа и съдействие. По проекта до момента има подадени 9 заявления от кандидати за приемни родители, за едно тече процедура по проучване.

Кандидатстващите по проект „И аз имам семейство”, по който община Момчилград е партньор, могат да подават заявленията си в деловодството на администрацията. Информация за услугата може да се получи от екипа по „Приемна грижа“ на адрес: Момчилград, ул. „Мадара” №2 (малката сграда в двора на СОУ ,,Н. Й. Вапцаров”).
Телефонът за връзка е 03631 /6578

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини