Удостоиха Стиви Уондър и Мерил Стрийп с Медела на свободата

Прочутият певец и композитор Стиви Уондър и актрисата Мерил Стрийп бяха удостоени с най-високата награда - Президентски медал на свободата, съобщи Асошиейтед прес.

На тържествена церемония отличието беше връчено от Барак Обама на общо 19 души - известни политици, дейци на науката, културата, общественици. Всички те имат голям принос в развитието на страната.

На церемонията Обама нарече Стиви Уондър - музикално чудо, чиято топлина и човечност могат да бъдат доловени във всяка нота на неговата музика, а Мерил Стрийп - несравнима актриса, която насърчава проявите на състрадание на екрана и в живота.

Сред личностите, които тази година са удостоени с Президентския медал на свободата, са известната актриса Марло Томас, композиторът Стивън Зондхайм, телевизионният журналист на Ен Би Си Том Брокау и др.

Президентският медал на свободата е учреден през 1945 година по решение на президента Хари Труман. С него са награждавани личности, отличили се по време на бойни действия. През 1963 година президентът Джон Кенеди променя статута на наградата.

Източник: дарик

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини