Пълнят с едър чакъл дупките пътя за Симеоновград

Ремонт на пътя между Брод и Злато поле започна днес, снимка -архив

Поправка на пътя между димитровградските села Брод и Злато поле започна тази сутрин Областно пътно управление -Хасково, информира кметът Иво Димов. Участъка от настилката, която бе отнесена от придошлите води на река Мартинка ще бъде попълнен с едър чакъл. Ремонтните дейности ще продължат до края на седмицата, а през това време няма да могат да се движат автомобили.

Мярката е временна, а напролет се предвижда и по-сериозен ремонт, включително и асфалтиране поясни Димов. Докато, обаче не бъдат поправени скъсаните диги на Мартинка на две места, ситуацията с наводнения път при обилни валежи ще се повтаря, смята кметът.

Според него, ремонта на дигите е ангажимент на "Напоителни системи", тъй като тези защитни съоръжения са изцяло държавна собственост. Всичко, което Общината е трябвала да направи, е направено, заяви още градоначалникът.

Река Марица е спандала нивото си с 6-7 см., съобщи Иво Димов

В Община Димитровград продължава да се наблюдава язовира край Долно Белево, който малко по-малко се източва. Река Марица е спаднала с 6-7 см. за последните 12 часа, коментира ситуацията Димов. Разливът там е сериозен, но кметът е доволен, че няма сериозни поражения от голямата вълна, която премина предния ден.

Река Марица при железния мост

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ду
    Дупка
    4 0
    22:53, 11 дек 2014
    С чакъл се дупка не запушва, освен ако не се запечата отгоре с нещо.

    Иначе е работа и средства на вятъра - до следващия проливен дъжд.
Последни новини