Наплив от желаещи да дарят играчки в благотворителна акция в Димитровград

Още в първите минути от старта на акцията се отзоваха ученици, майки и татковци

Наплив от желаещи да дарят детски играчки, книжки и занимателни игри бе регистриран още в първия ден на акцията, организирана от Младежкия консултативен съвет към Община Димитровград. Инициативата, за която писахме по-рано, е в подкрепа на деца от социално слаби семейства в Община Димитровград, които да бъдат зарадвани в навечерието на Коледа.

Точно в 12:00 часа пред една от къщичките, която се явява сборен пунк на кампанията, пристигнаха ученици от ОУ "П.Славейков". Те донесоха над 300 плюшени играчки, кукли, запазени книжки, списания, чантички и забавни игри като пъзели. Децата от 5,6 и 7 клас разказаха, че с радост са се разделили с любимите мечета, кончета и др. играчки, за да помогнат на свои връстници, които се нуждаят.

Жулиета Гочева от ОУ "П.Славейков" разказа, че с радост се е разделила със свои играчки, за да помогне на деца в нужда

"Вече сме големи за плюшени играчки, а и други деца, които не могат да си позволят, ще се радват повече на тях", коментира Жулиета Гочева от ОУ "П.Славейков". Любимото някога плюшено пони бе донесла Габриела Иванова, която също участва в инициативата. В нея се включи и 7-годишната Ирена Анастасова, която разказа, че има много играчки, но се е лишила от част от тях, за да помогне.

Славейковци дариха и запазени книжки

След Славейковци в къщичката, където се събират даренията дойдоха представители на ПМГ "Иван Вазов". не липсваха и майки с малки деца, които също предоставиха играчки.

В първите минути на акцията откликнаха и от ПМГ "Иван Вазов"

Кампанията за набиране на играчки, игри и книжки ще продължи и утре на същото място и във времето от 12:00 до 14:00 часа. Даренията ще бъдат разпределени след справка с Отдел закрила на детето към Социално подпомагане, коментира днес от Общината.

Пораснали деца се разделиха с любимите си играчки, за да помогнат

Любимо пони остави в къщичката и Габриела Иванова

Много майки също донесоха играчки, използвани от децата им
7-годишната Ирена също подкрепи каузата, като отдели от своите играчки

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини