Близо 100 ястия и толкова участници мериха сили в Коледната трапеза

Хлебозавод "Марица" се представи в трапезата с с 15-килограмова баница

106 ястия и общо 94 бяха участниците в Коледната трапеза, която бе разпъната днес пред сградата на Община Димитровград. Проявата бе част от Коледно-новогодишната програма на Общината. Повече от един час бе нужно на журито с председател Гавраил Маргаритов от верига за хранене "Гари" да избере най-добрите в трите категории.

В раздела за обредни хлябове и пити спечели обредната пита на хлебозавод "Марица". При постните ястия първото място завоюва фасул, приготвен от Димитрия Русева от читалището в село Крепост.

В раздела за местните ястия победата бе за кавармата на читалище "Марица" в село Райново. При сладките изкушения наградата грабна Добрина Стоянова с баклава.

Имаше награда за най-малък участник - Димитрия Иванова, на 4 години от село Крепост, както и отличие за най-млада домакиня. С него се окичи Габриела Симеонова. Награда за най-атрактивно ястие взе Професионалната гимназия "Проф.д-р Асен Златаров" с коледен венец.

Заради представения хляб от лимец бе отличен и мъж-готвач - Ивайло Господинов.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

  • 1
    Хо
    Хората Свине
    29 0
    14:41, 13 дек 2014
    Ястията бяха наистина вкусни поне тея които можах да опитам.Но като цяло никакъв ред нямаше при дегустацията блъсканица,бутаница,пререждане скапаните пенсионери чули че има нещо безплатно и чак торбички си извадиха и взеха да пълнят жените които представяха гозбите им направиха забележка ама на бай Ганю му е през гъза,майките едвам си опазиха децата други пък ги пращаха да взимат баница и за тях с риск да бъдат стъпкани. Изглежда че от фалшивата демокрация (турбо КАПИТАЛИЗЪМА) стадото хора в българия са освоили най важния урок - Който е нагъл и пробивен той ще яде. Другите ще си стоят на опашката отзаде с моралните си ценности и ще си ги ядът тях.
  • 2
    По
    Погнусен.
    19 0
    15:00, 13 дек 2014
    Като гладни кучета се редяха всички - всякаш храна не бяха виждали.
    Всеки гледаше да напълни колкото се може повече храна в торбата си и да не остави залък за другия до него.Байганьовски народ ще си останем завинаги.Погнусен и загубил вяра в хората.
  • 3
    Пе
    Петко
    15 0
    15:50, 13 дек 2014
    Абе щом не са се сбили за парче баница пак е добре. Тя хубава работа, ама българска. Очаквах го това нещо и за това не отидох. Имаше един ден във който кмета раздаваше курбан на църквата, тогава опашката без малко да стигне от другия край на булеварда. Всеки награбил буркани, казани и си чака реда, ако може и два пъти да мине на опашката най добре.
  • 4
    Ло
    локомотива
    9 0
    16:07, 13 дек 2014
    тази година липсва СЛАВЕЙКА ОТ ДАНЬЧНА,да не е болна,не е вьзможно да отсьства без причина
  • 5
    Ло
    локомотив
    7 -1
    18:15, 13 дек 2014
    Славейка я нямаше, но пък цялата останала паплач о високата сграда се блъскаше за безплатния обяд, организиран им от русоглавата Валка.
  • 6
    Hi
    hi
    4 0
    19:26, 13 дек 2014
    Русоглавата Валка облечена като Снежанка обра масите в торбичка - армаган за дядо Коледа)))
  • 7
    Хо
    Хората Свине
    3 0
    13:43, 14 дек 2014
    Е щом успяха да откраднат виното и ракията значи е имало и любители на алкохолизма измежду хората.Не бъркайте дегустация с деградация.
Последни новини