Жителите на „Възрожденци“ с пряка връзка през парк „Арпезос-Север“

От днес кърджалийци, които ползват пътната връзка през пасарелката за и от кв.”Възрожденци” към Пазара на производителите могат да преминават през новоизградения път в третия етап на парк”Арпезос-Север”.

Строителите приключиха работата си в този район,в който акцент са спортните съоръжения за масов спорт на открито и премахнаха ограниченията за преминаване на пешеходци.

Ръководството на община Кърджали призовава гражданите за опазване на новоизградените съоръжения и растителност.

Инвестицията, включваща третия етап на парковото съоръжение и подмяната на тротоарните плочки в центъра на града , е на стойност 4,5 млн.лв.

В парка има и и беседки за отдих и тихи игри, детски площадки, фитнес съоръжения за възрастни хора.
Това съобщиха от пресслужбата на общинска администрация.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ди
    Диди
    1 0
    17:08, 17 дек 2014
    Всичко направено е много хубаво, но за да му се радваме, трябва да се опази.Общината призовава гражданите към опазване на съораженията, но само с призиви няма да стане. Добре е да се помисли за заключване на този сектор от парка. Това се практикува в много по-развити и демократични страни. След определен час, за през нощта, парковете се заключват. Няма смисъл да търсим нови начини за борба със злосторниците. Можем просто да се поучим от опита на други държави. След като са хвърлени толкова пари за изграждане на парка, може да се задели и сума за ограда.Така ще се радваме дълги години на пекрасните зелени площи, детски площадки и уреди за фитнес на открито.

Още новини

Последни новини