Представиха Библията на българската духовност в Димитровград

Петко Каневски и д-р Пламен Пасков са рецензентите на книгата на Георги Велев /в средата/

Резултатът от своя 33-годишен труд, събран в книгата "Народният календар и неговите празници" представи снощи в Градската библиотека в Димитровград авторът Георги Велев. Произведението, вклюващо 658 страници разказва за най-важните празници в българската обредност, връзката помежду им, който според автора са свързани и с други учения, идващи от Китай.

Библия на българската духовност, в която словото е начало, радост, утеха и вяра нарече произведението директорът на библиотеката Петко Каневски, който е нейн рецензент. Определи Георги Велев като българин, живеещ по еленовия закон, както е казано в легендата за Авитохол.

Самият Георги Велев призна пред публиката в голямата читалня на библиотеката, че е написал книгата с помощта на висши сили. Те са му давали напътствия и будейки се нощем, той е допълвал произведението с важни факти от празниците като Голяма Богородица, Рождество Христово, Рождество Богородично, Андреевден и др.

Авторът говори за цикличността на обредностите при българите, които са тясно свързани с природата и сезоните. Велев е на мнение, че нашият народ е един от най-древните, но това умишлено се крие от учените у нас и по света.

 Dimitrovgrad.bgvesti.net

Георги Велев /в дясно/ вярва, че българите са един от най-древните народи
Представянето на книгата "Народният календар и неговите празници" предизвика интерес у димитровградчани
Книгата на Велев
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Лу
    луд с базука
    3 0
    10:08, 17 дек 2014
    "Библия на българската духовност" е доста силно изказване.
  • 2
    Са
    Савов
    2 0
    14:45, 17 дек 2014
    Манджа с грозде ,християнство с езичество =(ню ейдж)две несъвместими и неприложими учения.да не бъде ,и автора ги е получил от" свише"-ужас.
Последни новини