Търсят "Монстър Хай" на книга в димитровградската библиотека

Има интерес към книгите с подобни заглавия, макар и не голям, смятат от Детския отдел на библиотеката

Любими на момичетата страховити героини от ТВ екрана се срещат и под формата на книги в тукашния отдел на Градска библиотека "П.Пенев".

"Модата" е от няколко години, а сред предлаганото са популярните образи от училището за чудовища "Монстър Хай", както и заглавия като "Сестрите вампирки", "Тийн риалити" и провокативното "Клубът на великолепните", разказващ за взаимоотношенията бляскави приятелки.

Има интерес и към тази литература макар не огромен, наред с класическите книги и приказки, коментира библиотекарят Светла Билярска. Нейното мнение, като човек познаващ вкуса на децата и подрастващите е, че и трябва да има и такива творби.

Те в никакъв случай не са пълни с ужасни истории или пък страшни, но по-добре да заводолим интереса, отколкото да липсват, смята Билярска. Все пак уточнява, че екипът на Детския отдел прецизира книгите от този род, преди да ги пусне до читателите. В отдела идват деца до 14 години.

Билярска не се притеснява, че се търсят и такива четива, все пак издателят е преценил, че може да ги пусне на пазара, допълва тя. По важно е подрастващите да искат да четат и не бива да бъдат ограничавани.

Друг е въпроса, че вкуса към подобни книги, като тази за "Монстър Хай", се провокира от анимациите от телевизията, които заливат подрастващите от няколко години.

 Dimitrovgrad.bgvesti.net

Друг вид книги претворяват популярните от ГВ екрана риалити формати
Само заглавието на тази книга звучи страшно, съдържанието -не, уверяват от библиотеката

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини