Няма да пускат едното платно на ЖП надлеза около Водната кула до края на годината

Зам.кметът Светослав Стойков заместваше градоначалникът Иво Димов по време на днешната сесия в зала "Гросето"

Няма изгледи до края на 2014 година да бъде пуснато поне едното платно на новото кръгово кръстовище около Водната кула в Димитровград. Има забавяне в графика на строителството по независещи от нас причини, като неподходящото време. Това призна на днешната сесия зам.кметът на Димитровград Светослав Стойков, който заместваше Иво Димов в зала "Гросето" днес. 

"Не смея да се ангажирам със срокове, винаги когато го направим нещо възниква", заяви Стойков, визирайки обещанието на Общината, че кръговото ще бъде отворено поне частично до края на тази година.

Припомняме, че в края на ноември при посещението на транспортния министър Ивайло Московски в Димитровград фирмата-изпълнител на обекта също не се ангажира с отваряне на поне едното платно до края на 2014г.

Въпроса за това кога ще бъде отворено новото кръгово на бул."Трети март" отправи по време на днешното заседание на Общинския съвет Катя Панева, като подчерта, че има добра комуникация в залата.

Още десетина общинари поставиха актуални въпроси към ръководството на Общината по различни теми. Те бяха свързани със спешен частичен ремонт на улица "Строител", която е осеяна с дупки, с готовността на Общината да посрещне зимата и с наводнения паркинг до Зеленчуковия пазар на ул."Ел.Пелин" в югоизточната си част.

Има ли запор в МБАЛ "Св.Екатерина" се поинтересува Тодор Ташев, а Диян Георгиев попита кога ще се свика за ново заседание комисията по наводненията, сформирана след решение на Общинския съвет. За проблем, касаещ санкционирани животновъди в село Крум информира Леко Леков, а зам.кметът се ангажира да провери част от поставените въпроси и да подготви писмени отговори.

 Dimitrovgrad.bgvesti.net

Продължава строежа на новото кръгово около Водната кула
Има забавяне в сроковете, признаха от Общината
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

  • 1
    Из
    излъган
    28 -1
    16:34, 18 дек 2014
    Защо през цялото време лъгахте със срокове а сега навеждате глави г-да управници? Като ви предложиха от Терна да отложите с още една година събарянето на моста и през това време да се изградят пасарелките и подлеза, вие не се съгласихте? Като стана въпрос за подлеза някой да ми отговори за два месеца като беше затворен какво му беше ремонтирано и всички като малоумни обикаляхме откъде ли не за да се доберем от другия край на барикадата?
  • 2
    Из
    излъган
    25 -1
    16:47, 18 дек 2014
    Кой ще компенсира всички шофьори които са и жители на тоя град за 25- километровите обиколки през всичките месеци а и незнайно още докога? Вашето гориво е служебно, защо да ви пука. Коментирайки с работниците на обекта поне едно нещо разбрах - на никой не му пука докога ще седим разфасовани на две. Надниците си вървят, командировъчните също.
  • 3
    Из
    излъган
    25 -2
    16:55, 18 дек 2014
    И нещо много важно - да не забравяме, че този град има не само транспортни но и социални функции - полиция, пожарна, домашен патронаж, спешна помощ. Утре като падне 1 метър сняг и на линейката и трябват 5 минути да реагира за нечия майка а тя ще иде след 25 и вече ще е късно, пак ли ще навеждате глави? Ами ако това е вашата майка?
    • Лу
      луд с базука
      7 0
      17:38, 18 дек 2014
      Те линейките и сега идват за половин час...
  • 4
    Из
    излъган 2
    20 -4
    17:09, 18 дек 2014
    Няма кой да упрекваме за тази ситуация,просто договорите за изпълнение са без никаква неустойка за закъснение на срока от страна на изпълнител и подизпълнител.Вината си е изцяло наша заради смешният и некомпетентен кмет,който сме си избрали.
  • 5
    Па
    Пасарелка
    8 0
    22:21, 18 дек 2014
    Незнам кой отговаря за транспорта в нашата община, но явно не му е там мястото и ако има капка доблест, трябва да напусне на мига.
  • 6
    Из
    излъган 2
    3 0
    09:19, 21 дек 2014
    За да има ред в ситуацията,аз предлагам нашият високопочитан кмет да го вържем пред общината и да му се изредим,за да може да си запомни мандата,в който е причинил толкова много неудобства на хората,които са го избрали да им служи.
Последни новини