В телата на загиналите от малайзийския боинг открили парченца от ракета

Нови подробности от работата на Международната следствена група, занимаваща се с катастрофата на „Боинг” 777 на Малайзийските аеролинии над Източна Украйна, след като Холандия и Украйна публикуваха данни от проведени експертизи. Това съобщи РИА Новости като се позовава на информация от пресцентъра на Службата за сигурност на Украйна.
В информацията се посочва, че "са били изследвани около 5,5 милиарда страници от сайтове, блогове и форуми в интернет, а също така и страници от социалните мрежи, където е имало публикувани снимки и видеоматериали".

Оказва се, че в телата на загиналите при катастрофата са открити металически парченца с неизвестен засега произход, които с голяма вероятност са части от ракета. Частиците не съответстват на материалите, от които е изработен боинга, затова вероятно са дошли отвън, ако е имало удар на ракета по самолета, се твърди в експертизата без да се посочва, кой би могъл да я изстреля.

Тази седмица САЩ изпратиха „секретни материали” на Холандия, относно разследването на катастрофата на малайзийския „Боинг-777” в Донбас. Обявявайки новината помощник-държавният секретар на САЩ Виктория Ноланд, добави, че САЩ обвиняват за катастрофата на самолета в Източна Украйна представители на самопровъзгласилите се ДНР и ЛНР.

От страна на Русия продължава да се застъпва точно обратната теза - вината за трагедията с боинга носят властите в Киев, които са разрешили отклоняването му от курса и навлизането в опасната зона.

Източник: Блиц

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини