Григор Димитров е спортист на годината

Най-добрият български тенисист Григор Димитров запази 11-ото си място в световната ранглиста по тенис, която беше обявена официално тази сутрин.

23-годишният Димитров, за когото състезателната година завърши в края на октомври, остана с актив от 3645 точки.

Новак Джокович (Сърбия) е водач в класацията с 11360 точки. На второ място е Роджър Федерер (Швейцария) с 9775 точки, а трети е Рафаел Надал (Испания) с 6835 точки, съобщи БТА

В България очаквано Григор Димитров стана Спортист на годината. Все пак той стана първият българин, които влезе в челната десетка в световната ранглиста, като има и три победи в турнири от професионалната верига. До момента тенисист никога не е печелил първото място в анкета­та за най-добър спор­тист. Миналата година Григор остана втори след световния и европейски шампион по борба Иво Ангелов, което предизвика доста полемики, припомня sporta.bg. Преди това единстве­но великата Мануела Малеева бе влязла в тройката на класация­та. Тя бе трета през 1984 г. след лекоатлетката Людмила Жечева-Андонова и щангиста Наим Сюлейманоглу.

Григор няма да присъ­ства на церемонията в НДК. Той продължава под­готовката си в Лос Анджелис за новия сезон. Обаче Гришо е записал специално обръщение към феновете си в България, което ще бъде пуснато в НДК. Организаторите са получили увере­ние, че ще има човек от семейството му, който да получи на­градата, за да не ста­не конфуз като на церемонията по връчването на пре­стижните награди „Спортен Икар". Григор и там бе определен за носи­тел на наградата в най-престижната категория за пости­жение на годината, но се оказа, че въ­преки поканите и уверенията в залата няма никой, който да му е близък. Същото се отнася и за награждаването на спортиста на годината с джип от тотото. Цере­монията е във вторник, като също не е ясно кой ще вземе колата от име­то на талантливия хасковлия, пише sporta.bg.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

Случаен виц

Последни новини