"Атака" връща тютюнопушенето в заведения

Атака с опит да върне пушенето в заведенията. Въпреки яростната съпротива на управляващите и неправителствени организации, националистите смятат отново да внесат промени в Закона за здравето, с които се разрешава тютюневия дим в обособени места.

Поправката е кратка - в едни помещения може да се пуши, в други не може, като между тях трябва да има изолация, обясни за News.bg професор Станислав Станилов. Основният мотив е, че се нарушават правата на хората, които искат да пушат в ресторанта, допълни той. Според него няма нужда от драстична забрана.

В различните европейски страни практиката по темата с цигарите в заведенията е различна. В Германия, ако искаш да отвориш ресторант, в който да се пуши, се изисква лиценз. При нас всичко е с брадвата, коментира Станилов.

Друг аргумент на атакистите е, че така или иначе забраната у нас не се спазва.

В ресорната комисия националистът не може да се справи с колегите си депутати, представители на лекарското съсловие. Те гласуват като по команда, в пленарна зала пак гласуват като по команда, но ние дърпаме котката за опашката, пак ще внесем промените в закона, може би в нечия глава ще влезе нещо, надява се депутатът от Атака.

Той е оптимист, че този път може и да се събере нужното мнозинство, за да минат поправките. Всяко общество трябва да узрее, за да забрани тютюнопушенето, коментира Станислав Станилов. Според него трябва да се приемат закони, които могат да сработят. Такъв не е случаят със забраната за пушене в закрити обществени места. Закони, за които се знае, че няма да работят, няма смисъл да се приемат, убеден е атакистът.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Ja
    Jack Bauer
    23 -4
    12:54, 31 дек 2014
    Атака ли? Кои бяха тия?
    • Vo
      Volen Sierov
      15 -2
      16:55, 31 дек 2014
      Екскурзии до слънчева Куба на Вожда и внучките му... а, пардон, те не били внучките ами гаджетата му. Шампанско в луксозни Брюкселски ресторанти, 5 звездни хотели в Париж. За тези става дума. Много са загрижени за България :)
  • 2
    Ку
    курти от куртово конаре
    21 -4
    14:31, 31 дек 2014
    ....едни мизерници....
  • 3
    Tu
    tu160
    8 -4
    17:58, 31 дек 2014
    Тия, дето са по-големи капути дори от ДПС
Последни новини