Властта посреща 2015 г. с евксиноградска ракия и джолан

Депутати и висши чиновници ще посрещнат новата 2015 г. с млада евксиноградска ракия и печено джоланче на трапезата. Това включва празничното меню в правителствената база „Орлица” в Пампорово, която
вече е заета изцяло
и е предпочитана дестинация за представителите на властта през зимните празници, особено за любителите на ските. Кувертът за новогодишната нощ е на тънка цена от 85 лв. на човек и предлага богат избор от кулинарни изкушения, както и забавна програма и DJ.
Навръх Нова година освен с ракия законотворците ще могат да си кажат наздраве и с вино „Мезек Сира”, както и със специален сорт от избата в резиденция „Евксиноград”.
Салатите пък са повече от завързани. Едната е
огромна порция от половин килограм
и представлява „желиран език, фаршировано яйце и пушена сьомга, гарнирани с мариновани сиренца в зехтин и дива мента върху краставици и домати в комбинация от кьопоолу, смилянски боб с печена чушка и „Снежанка”, пише в празничното меню. Народните представители ще могат да си изберат и домат с плънка от кълцано телешко месо, бекон, гъби, спанак и сирена. За ордьовър пък ще има пушено филе и пастърма.
За основно ястие кулинарите в базата в Пампорово са подготвили специалитет, с който депутатите направо ще си оближат пръстите - печено свинско джоланче обвито в пилешко филе с фъстъчено масло, кисели краставички и топено сирене, гарнирано със зеленчуково шишче асорти и гъбен сос.
Организаторите на новогодишния празник са се погрижили и за спазване на традицията, като кувертът включва още парче баница с късметче, а който предпочита, може да я смени и с питка. За десерт депутатите ще могат да си вземат плодове, лешници и бадеми, или да се поглезят с крем „Дипломат” със специален сироп.
Куверт на половин цена има и за децата
като менюто за малчуганите е същото, само е изключен алкохолът.
Нощувката в правителствената база за празниците също ще излезе сравнително тънко за представителите на властта, предвид солените суми, с които се изръсват останалите туристи в курорта в пика на сезона. Така стая с 2 легла излиза 78 лв. на нощ, а апартаментът, в който могат да се настанят четирима души, е 114 лв. В по-луксозните сектор Б и В цените са с около 10-20 лв. отгоре. В стойността влиза и закуска.
Базата предлага условия и за приятно прекарване на свободното време – има фитнес зала, а в сауната депутатите скиори могат да отмарят след цял ден спускане по пистите.
Както „Монитор” писа, доста законотворци обаче планират да посрещнат Нова година по домашному вместо в родни или чуждестранни курорти.

Източник: http://www.monitor.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини