Санират луксозни сгради, отказват обновяване на разпадащи се панелки

Суперлуксозна и нова сграда в столичния квартал "Лозенец" предстои да бъде обновена по проекта за енергийно обновяване на домовете. Сградата ще бъде обновена изцяло със средства от държавата и Европа.

В разследване на Нова телевизия бе показан и един панелен блок в град Гоце Делчев, който е пред разпад. Живеещите в блока са подали искане за саниране, но тяхната кандидатура е била отхвърлена. Блокът е на 40 години и има спешна нужда от саниране. На много места мазилката пада. Има течове в общите части и между етажите. При отхвърлянето на искането им за саниране живеещите в блока получили като обяснение, че в блока е имало само 36 апартамента и не е достигнало едно жилище за да бъдат одобрени. Живеещите са отчаяни и питат, как е възможно една къща да може да бъде одобрена за саниране, а техният блок с 36 апартамента - не.

За санирането правителството предвижда да похарчи 1 милиард лева.

От Министерството на регионалното развитие на Лиляна Павлова са обещали събеседник, който да даде информация по скандалния случай. След като всичко е било уточнено и предаването е било отложено с една седмица от министерството на Павлова вчера са спрели да отговарят на телефонните повиквания. В разследването на Нова телевизия бе подчертано, че много граждани няма да кандидатстват, защото не вярват в справедливостта на програмата.

Източник: http://www.24chasa.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини