Затлачен канал заплашва да наводни къщи в кв. "Марийно"

Проблемият водосток се намира на ул."Бригадирска" в кв."Марийно"

Водостокът на дерето между улиците "Бригадирска" и "Търново" в кв.Марийно е затлачен частично. За проблема ни информира Илия Илиев, който живее в квартала.

Според него, 3/4 от сечението на канала е задръстено от поройния дъжд в началото на септември месец миналата година.Тогава стихията разрушила и части от лявата и дясна каменна зидария. Хората, живеещи в района се тревожат, че при нови валежи ще се появат проблеми и къщите им ще бъдат наводнени.

"Ако завали пороен дъжд няма да има нормален отток и водата ще започне да тече по улицата и ще влезе в дворовете, а може би и в домовете ни! Когато се случи това бедствие управляващите ли ще помагат на населението?", пита още Илиев.

Бдителният жител на квартала вече е сигнализирал и в Общината за ситуацията с водостока, като е разговарял с ресорни специалисти и им предоставил снимков материал. Подадена е и жалба до кмета, отговорът гласял, че канала е почистен.

В писмото си до Dimitrovgrad.bgvesti.net димитровградчанинът информира, че обитателите сами започнали разчистване на наносите от кал и камъни, затлачили дерето. Според Илиев, общинските власти са длъжни да се грижат за поддръжката на тези съоръжения.

От Общината гарантират, че ще се вземат мерки по проблема на ул."Бригадирска"

Взети са мерки за разрешаване на проблема, коментираха лаконично от пресслужбата на Община Димитровград. На БКС е възложено да поправят облицовката на водостока, а на ОП "Благоустрояване" - да го почистят, бе отгонвора на администрацията.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ji
    jiji_1422455531
    4 0
    16:27, 28 яну 2015
    Наистина трябва да се почисти , но живущите от този квартал да спрът да си изхвърлят ненужните вещи там.
Последни новини