Седмокласничка заела 249 книги от димитровградската библиотека през 2014 г.

Илиана Кожухарова и Карина Желева със своите отличия

Две дами бяха обявени днес за читатели на 2014 година в Градска библиотека "П.Пенев" в Димитровград. Седмокласничката в ОУ "П.Славейков" Карина Желева стана победител в Детския отдел, а Илиана Кожухарова в отдела за възрастни. На специална церемония в библиотеката те получиха своите отличия от кмета Иво Димов.

Безплатна читателска карта и стенен часовник и книги бяха подготвени за победителките, които са били сред най-активните посетители на библиотеката. Карина е заела общо 249 книги, а Илиана - 258 творби.

Паралелно с това бе отдадено заслужено внимание на редовни читатели като поетите Кръсьо Кръстев, Демир Демирев, Стоян Ралчев, Мария Шандуркова, журналистът Димитър Беремски, секретарят на КДК Анелия Радева, диригентът на Духовия оркестър Доцо Вътков, общественикът Малин Димовски, философът Кирил Георгиев и др.

Директорът на библиотеката Петко Каневски припомни за поредицата инициативи, който са подготвени в годината на книгата - 2015-та. Сред тях е и целогодишна дарителска акция за нови книги, които да попълнят фонда на ГБ "П.Пенев".

По картотека 1675 са читателите на ГБ "П.Пенев" през 2014 година, от тях 602-ма са децата до 14 години. 20 710 са посещенията в библиотеката през изминалата година, 51 659 са заетите библиотечни единици.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Безплатни читателски карти и подаръци получиха читателите на 2014 година в Димитровград

Поети, писатели, хора на духа бяха отличени за активно посещение в библиотеката

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Тн
    тн
    4 -2
    17:14, 28 яну 2015
    Почти по книга на ден!Хайде стига с тия пушилки!Сигурно са ги вземали , а дали са ги чели това е друга тема!!!
Последни новини