Обсъждат бюджета на Община Димитровград за 2015 г.

 

Бюджетът на Община Димитровград ще обсъждат на сесия днес димитровградските съветници. Те ще проведат първото за 2015 година заседание на местния парламент в зала "Гросето".

В дневния ред има заложени 31 точки, сред тях промени в Наредба №10 за местните такси и цени на услуги и Наредба № 4 за временните преместваеми обекти. Последната докладна е свързана с разположените обекти на "Лафка" и е внесена от съветника Тодор Ташев.

Даванe на съгласие за изработка подробен устройствен план (ПУП) на "Габера" и обособяването на местността като градска зона за разтеж и развитие, е друга от точките.

Ще се обсъжда осигуряването на помещение за възрастни хора в село Крепост и предоставянето на клубна база на "БМВ клуб Димитровград". На дневен ред е поставена и темата за изменение на правилника за ин витро процедурите така, че да бъдат подпомагани и бременни жени с проблеми.

Днес ще стане ясно дали сключването на граждански брак на 14 февруари ще бъде безплатно, както предлага в докладна до ОбС кметът Иво Димов.

Подробности за по-важните решения на Общинския съвет очаквайте по-късно. 

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ох
    ох
    1 0
    13:03, 29 яну 2015
    ... светъл лъч , към " Габера " ........
Последни новини