Отстраниха Тодор Ташев като шеф на комисията за предотвратяване на конфликт на интереси

Тодор Ташев бе отстранен от поста председател на комисията за предотвратяване на конфликт на интереси към Общинския съвет

Председателят на комисията за предотвратяване на конфликт на интереси към Общинския съвет Тодор Ташев (Да за Димитровград) бе отстранен днес от поста. Това стана при гласуване на докладна, част от дневния ред.

18 от колегите на Ташев гласуваха за предложението, 12 бяха против, а двама се въздържаха. Адвокатът остава член на въпросната комисия, а председателското място заема друг юрист - Юлиян Семерджиев. 

Ташев бе обвинен от останалите членове на комисията - Галина Чингарова (ГЕРБ), Юлиян Семерджиев (ЛИДЕР) и Сашо Спасов (БСП), че в продължение на 3 години не е инициирал събиране, че не координира с тях действията си и проверява сигнали без да се допитва до колегите си.

Повече от час съветниците спориха дали Ташев превишава правомощията си като провежда сам разследване, има ли право един общинският съветник да търси и получава информация, какви са ролята и функциите на комисиите към местния парламент. Стана ясно, че за три години от съществуването си комисията не се е събрала в пълен състав нито един път. Членовете й обаче са вземали възнаграждения.

В коментар след гласуването Ташев заяви, че ще продължава да прави проверки и разследвания. Намекна, че отстраняването му е заради докладна, свързана с павилионите "Лафка", от които общински съветник имал частен интерес, но отказа да назове името му. Според Ташев освобождаването му е резултат и на политическа договорка.

Новият председател на комисията Юлиян Семерджиев посочи, че ще се постарае да възстанови диалога в комисията, като припомни, че нейната роля всъщност е на своеобразна пощенска кутия- препраща постъпилите сигнали до централната комисия. 

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ел
    Елена
    2 -11
    20:08, 29 яну 2015
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
Последни новини