Димитровград с резервиран бюджет от 23 милиона за "Региони в растеж"

Приоритет за Хасковски регион безспорно за тази година е да довършим магистрала Марица, заяви в Хасково днес министърът на Регионалното развитие Лиляна Павлова.

И добави: "Имаме два ЛОТ-а по оперативна програма "Транспорт", които трябва да довършим тази година с европейско финансиране и държавния бюджет. Както и този участък където няма дясното платно. Сроковете, които сме поставили на строителите са ,ако няма бедствия и кризисни ситуации, е до края на юни да пуснем тези участъци, а до края на август цялата магистрала. Срокът на довършване е края на годината, но ще бъдем готови до края на август.”

По време на визитата си в областния център Павлова коментира и какво се случва с Програмата „Региони в растеж“. Тя каза, че има закъснение.

"В момента водим преговори максимално бързо да бъде приета в ЕК.Бюджетът е за над 3 милиарда лева,като първата приоритетна ос е насочена за градско развитие. Големите 39 града ,включително Хасково и Димитровград са бенефициенти и имат разработени интегрирани планове. Резервираният бюджет за Хасково е 32 милиона рева,а за Димитровград 23 милиона лева.Те ще могат да финансират дейности  ,свързани с градска среда ,благоустрояване ,градски транспорт, енергийна ефективност, училища и детски градини.", заяви още регионалния министър.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини