Скачат на бой на хасковска линейка заради закъснение

Линейката бе привикана за обяснение в полицията

Хасковска линейка е била нападната рано тази сутрин, докато бързала към адрес в квартал Болярово. Според близките на пациента обаче не бързала достатъчно. След изнурително чакане, което според различните източници варирало от половин до 1 час, хората натоварили страдащия в частна кола и тръгнали към болницата в Хасково. Някъде по средата се засекли с идващата линейка. Двата автомобила спрели и започнало претоварване на болния. Родата пък се нахвърлила на медиците с обиди и грозни думи заради закъснението. Стигнало се и до стълкновение. Около обед всички участници в мелето били привикани да дават обяснения в полицията. По първоначални данни няма бити, шамарите и сбутванията не се броят. Линейката бе в добро състояние и се мъдреше пред ОД на МВР, вместо да попълва дежурствата на и без това крайно натоварените, според д-р Петя Радева, екипи на ЦСМП.

Шефката на областните линейки отказа коментар по случая и помоли да не безпокоим хората й, които били много заети. Към момента в Хасково има три спешни екипа. Единият бил в София, другият тъкмо се бе върнал от адрес, а третият пишеше обяснения в полицията. За разлика от съботния инцидент в Свиленград, сега няма изпочупен автомобил. Линейката от митничарския град бе с помляно дясно стъкло от камък на недоволен близък на пациент. И той бил бесен от бавно обслужване.

Поне по предишни изявления на ЦСМП-Хасково, линейките обслужват адресите, поне в града, за време между 10 и 15 минути. Това забавяне е технологично, заради действието на системата 112. Взаимодействието със спешния телефон изисква приемане и записване на сигнала и едва тогава изпращане на спешния автомобил към подадения адрес. От друга страна обаче за пациента времето почва да тече от набирането на 112 и освен това тече много бързо. Засечки на конкретни сигнали за забавени линейки показват, че при обикновено оплакване за 40 минутно закъснение, не става дума за повече от четвърт час, просто хората бързат, гледайки страдащия си близък.

П.П. Няколко часа след разгласяването на новината от ЦСМП все пак решиха да дадат подробности за инцидента. Той се е случил в 7.45. Според ръководството на центъра линейката им е отишла до адреса за 7 минути по сигнал за инсулт. Екипът е бил пресрещнат по пътя от колата с потърпевшия и роднините, които по думите на дежурните лекари ги нападнали с думите "всички сте за трепане". В нажежената обстановка един от медиците д-р Красимир Канев е бил ударен в гърба. Мъжът с инсулт е на 48 години и в момента е в тежко състояние в ОАИЛ Хасково.

Г. Христов

С което на разположение на Хасково към момента остава 1 екип
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини