Споразумяха се устно за дълга на МБАЛ "Св.Екатерина" към "Неохим"

Устно споразумение е било постигнато вчера в късния следобяд между "Неохим" и МБАЛ

Ръководството на общинската МБАЛ „Св. Екатерина" в Димитровград и главният изпълнителен директор на „Неохим" Димитър Димитров са постигнали устно споразумение за изплащане на дълга, който има към дружеството здравното заведение, съобщи пред „Дарик" Димитър Димитров.   

Три дни никой от ръководството на болницата не ме е търсил. Вчера получих писмо и днес звъних по телефона на управителя д-р Матеев, но до обяд той не отговаряше, разказа Димитър Димитров. В 15 ч. среща все пак се е провела. В разговора е постигната устна договорка за изготвяне на споразумение по отношение на задълженията в размер на 46 184 лв., които са от 5-6 години, както и на новия дълг, който възлиза на още толкова, по думите на Димитър Димитров. Наложения в петък запор на една от сметките на МБАЛ „Св. Екатерина" той определи, като „случайно съвпадение", предвид законови срокове. Ако пропуснем срока, значи да не можем да получим тези средства. Никога не сме предприемали действия в ущърб на общинската болница, за която сме правили много дарения, но в случая трябваше да защитим и интересите на дружеството, каза още Димитър Димитров.

Той обърна внимание и върху факта, че на практика наложеният запор не блокира дейността на общинското здравно заведение, тъй като мярката е само за една от банковите му сметки и то може да оперира с останалите. Запорът ще бъде вдигнат, когато започне изплащането на задълженията, каза още Димитър Димитров.

Източник:Dariknews.bg

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини