Иво Димов на среща в болницата, работещите там без заплати

В болницата ще останат без заплати преди празниците, увери днес Иво Димов

Работещите в  МБАЛ „Св. Екатерина” остават без заплати преди почивните дни около 3 март, заради наложен от края на миналата седмица запор върху една от сметките, потвърди днес кметът Иво Димов. Днес градоначалникът се е срещнал с персонала на здравното заведение, коментира пред журналисти той.

"Нормално, морално и отговорно е да бъдат запознати всички работещи в болницата за това, че преди празниците няма да могат да получат заплати. Извиних се на хората за създадената ситуация, макар че нито аз, нито ръководството на МБАЛ „Св. Екатерина” има вина за случилото се", бяха думите на кмета

Иво Димов замина за София, с цел отново да повдигне въпроса за дълга на болницата към НАП. Целта е той да не бъде присъединяван към този по наложения запор. Ако това се случи МБАЛ „Св. Екатерина” ще трябва да плати близо 500 000 лв., което е непосилно на този етап, обясни Иво Димов. Надявам се да постигнем отново договорка с държавата, посочи той. И отново повтори, че има намерение да преведе на болницата сумата за дълга от около 40 000 лв., по който е наложен запорът. Веднага след празниците ще видим разчетите и предполагам, че най-рано в края на идната седмица парите ще бъдат платени, а хората в болницата ще получат заплатите си, смята Димов.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини