Стефан Димитров: ГЕРБ и БСП ме взеха за политически опонент!

Председателят на ОбС Стефан Димитров пристигна на среща с журналистите, зареден с позитивни емоции след тържество в градина "Роза"

Коментар по част от темите от вчерашното заседание на Общински съвет - Димитровград направи пред журналисти днес председателят му Стефан Димитров. Той засегна не приетите докладни, свързани с облекчения за възрастните хора между 80 и 90 години, ползващи Домашния социален патронаж и тази за учредяване на ученическа награда на името на П.Пенев. И двете бяха отхвърлени от Общинарите вчера.

Димитров бе на мнение, че две политически партии в местния парламент -ГЕРБ и БСП са застанали срещу предложенията и това е безумие. "Помнете ми думата, следващата година ще се случи това нещо- хора над 90 години ще ползват услугите на патронажа безплатно, а тези над 80 години - ще заплащат до 30% от доходите, които получават", заяви шефът на ОбС.

Според него, единици са пенсионерите, които вземат високи пенсии, останалите са с минимални доходи. Поясни, че трябва да се отдаде дължимото на възрастните хора, които освен за храна, дават и много пари за лекарства.

По темата за новоименувания площад "Поезия" Димитров припомни, че е направил това предложение преди 5 години и сега е доволен, че се случва. "Преди две години предложих да има кръгово пред автогарата, Общинският съвет го прие", заяви още шефът на ОбС.

"Как ще се казва площада пред кино "Дружба" не решава проблемите на Димитровград, но показва явно противопоставяне, което е срещу мен", каза Димитров.

Коментар направи и на актуалната обстановката в Общинския съвет. Според него, има две групи там -ГЕРБ и БСП, които са го взели за политически опонент. Може би това идва от факта, че обявих, че ще се кандидатирам за кмет, предлопожи той. "Ще излезна, ще участвам и съм сигурен, че ще ги спечеля!" бяха думите на Стефан Димитров по темата за предстоящите избори.

Според него, сесията вчера е била "другарски съд". ГЕРБ и БСП излезнаха срещу "Неохим", да докажат пред хората, че има проблем в болницата, визирайки сумата от 42 000 лв., заради която е запорирана една от сметките на МБАЛ.

Димитров подчерта, че ден преди пресконференцията на кмета за наложения запор на МБАЛ, не е знаел за него, когато коментира, че индустрията в града има нужда от болница. Заяви и че може да се провери, че "Неохим" е най-големият дарител на тукашното здравно заведение в последните години. 

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини