Хасково счупи рекорда на Бразилия-пада с 0:8 от Левски

Един левскар си правеше каквото си иска с няколко от Хасково

Дори за най-големите фенове на хасковския футбол трудно можеха да намерят нещо общо между ФК „Хасково“ и националния отбор на Бразилия, но такова все пак има. И двата отбора имат способността да падат с много. Хасково-с малко повече.

Тимът на Емил Велев днес подобри рекордната загуба на селесао с 1:7 от Германия и успя да падне с 0:8, но затова пък от Левски. Считания за изпаднал в криза софийски гранд успя да си оправи головата разлика срещу безпомощния опашкар. Левски вкара повече голове от последните си 6 мача в А група взети заедно и направи звезди даже своите дебютанти. Да вкарат на Хасково се изредиха половината от левскарите, а някои завториха като Валери Домовчийски. Той за втори път ни награждава с дубъл след като заби два пъти и при загубата на Хасково с 0:3 от същия съперник за купата. Сега именно Домо започна голеадата още във втората минута. После Аниете направи 2:0 в 9-тата, отново Домовчийски вкара в 17-тата, а в 23-тата резултата бе вече 4:0 след гол на Бедоя. Може би от този момент гостите почнаха да хвърлят боб да не паднат с много и поне до края на полувремето нов гол не падна.

Ако през първата част ни наказаха още във втората минута, във втората левскарите почнаха още от първата. В 46-тата Божидар Краев ознаменува дебюта си за Левски с гол. Друг дебютант Емил Нину вкара за 6:0 в 63-тата минута. Съдиите пък отмениха още два гола за Левски. Домакините по едно време май ги дожаля и намалиха оборотите в следващия половин час, но опит на Хасково да вкара почетен гол само ги ядоса. За две минути-89-та и 90-та Аниете заби втория си гол в мача, а трети дебютант Лукаш Гикиевич направи резултата като обърната версия на безкрайността. Такава бе мъката и на хасковските фенове излъгали се да следят мача наживо или по лайв-скора, като реално мач нямаше-само рубриката гол след гол.

Преди мача старшията на Хасково Емил Велев се закани да открадне нещо от Герена, понеже знаел как, пък и точките ни трябвали. Проблемът е, че точките трябваха и на Левски, а знанието и моженето се оказаха различни неща за хасковлии. След пред, предпоследния кръг на А група Хасково е твърдо на последно място със 7 точки, но има и нещо по-лошо. Трети мач с Левски навръх националния празник на страната 3-ти март. От двата мача срещу този съперник в последните 6 дни Хасково е с хандбалната голова разлика 0:11. Разликата в последния двубой все пак е, че Хасково ще са домакини. В есенния двубой на Ямача паднахме с 1:4, така че поне има надежда за гол.

Г.Христов

Мачът на Герена се игра на една врата, тази на Хасково
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини