Да внимаваме с митническата полиция, предупреди Ревизоро

Приходи има, но искаме да имаме повече, за да има повече пари за детски градини.

Това коментира пред Нова телевизия депутатът от ПФ Емил Димитров-Ревизоро по повод даването на повече правомощия на Митниците.

Митничарите да разследват данъчни измами предлага МС. Димитров се притеснява да не се стигне до отмъщение към дадени фирми, както и да не се стигне до митническо-полицейски произвол.

Ако това правомощие не се използва, както трябва, веднага ще бъде отнето, предупреди Ревизоро. Подобни големи правомощия биха създали корупционен натиск, според него.

Идеята сама по себе си е прекрасна, сподели депутатът. Той не е съгласен твърде много правомощия да се дават на „митническата полиция", като например да задържат провинили се.

Ще превърнем Митницата във второ МВР, изтъкна Емил Димитров.

Пътят е верен, допълни той, но каза, че е важно как тази идея ще се изпълни. Той предупреди, че шефът на Митниците Ваньо Танов е с дългогодишна полицейска кариера и по мнението му превърнал Агенция „Митниците"в ченгеджийница.

Не желая да оглавя Митниците, това не е било залог в отношенията между Патриотичния фронт и правителството, категоричен бе Емил Димитров.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини