С изтощени батерии била едната черна кутия на малоазийския самолет

Днес става една година от изчезването малоазийския пътнически самолет Боинг. Батерията на единия подводен маяк, монтиран на "черната кутия" на падналия самолет е изтекъл през декември 2012 г., но не е бил сменен. За това се споменава в разпространения в неделя предварителен доклад за резултатите от разследването на причините на изчезналия лайнер. Самолетът, излетял от Куала Лумпур за Пекин, падна около в южната част на Индийския океан. На борда му имаше 227 пътници и 12-членен екипаж.

Сериозен ремонт на самолета са провели специалисти на концерна Бойнг през 2012 г. Известно е, че самолетът е бил използван над 12 години и е имал над 20 000 часа нальот.

Следователите са разпитали 120 души по делото за причините на изчезване на самолета. "Разследват се и личните отношения на екипажа, проверката на годността на лайнера към деня на полета, каргото и т.н.", пише в документа. Ръководителят на следствената група Кок Су Чон каза, че следствието не е показало никакви видими промени в поведението на пилотите.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини