Руски кораби обстрелват условни противници в Черно море

Тактическа група от бойни кораби към Черноморския флот на Русия провежда военни учения, включващи ракетни удари по „вражески" бомбардировачи и кораби.

Това заяви капитан I-ви ранг Вячеслав Трухачьов от флота, съобщават руски медии.

Ракетен кораб клас „Сивуч", ракетен катер „Ивановец" и други спомагателни кораби проведоха морски сражения, използвайки ракети и артилерия срещу позиции на условни морски противници, каза той пред журналисти.

По думите му екипажът на корабите скоро ще проведе учения, използвайки противовъздушни системи срещу условни вражески бомбардировачи. Бомбардировач Су-24 пък ще атакува кораби.

Руските учения се провеждат паралелно с тренировки на кораби на НАТО в Черно море. На 4 март шест кораба на НАТО, включително от Турция, България и Румъния, започнаха военни учения в акваторията.

Ученията, които се водят от американския контраадмирал Брад Уилямсън, включват маневри, поразяване на въздушни и подводни цели.

Междувременно малкият ракетен кораб „Айсберг" на Северния флот на Русия проведе артилерийска стрелба, поразяване на морски и брегови цели в района на Баренцово море.

10 хиляди руски войници от артилерийски подразделяния пък участват в учения в Южния военен окръг.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини