Езиковата и ПМГ си поделиха първото място в пролетното надиграване в Димитровград

В зала "Младост" се проведе шестото издание на Пролетното надиграване на ЕГ "Д-р Иван Богоров"

Два отбора се класираха на първо място в днешното шесто издание на Пролетното надиграване, което организира ЕГ "Д-р Иван Богоров" в Спортна зала "Младост". Това са отборите №1 - представители на 11 и 12 клас от Езиковата и №6 - на гостите от ПМГ "Иван Вазов".

Общо осем тима мериха сили в надиграването с над 18 български хора и ръценици. Освен от ПМГ, имаше гостуващ отбор от ОУ "Алеко Константинов", както и отбор на ветераните в лицето на преподавателите от Езиковата, участници от първото издание на надпреварата. Всички показаха стил, майсторство и играха с хъс. Жури с председател шефът на хасковското читалище "Заря" Александър Милушев определи победителите.

Инстументално-певческа група от училището изпълняваше на живо музиката и песните, както и музикалните въведения към отделните области и теми.

Участниците трябваше да познават от коя фолклорна област са различните хороводни изпълнения, като надпревата стартира с Енино хоро от Родопската област. Последва директен танцов двубой между отборите, както и надиграване с ръченица.

Журито определи за най-добър водач на хорото Татяна Чаушева, а за най-добър опашкар - пом. директорът Димитър Делев. Най-атрактивно играха ръченица баща и дъщеря Симона и Георги Георгиеви.

За доброто настроение на публиката и участниците се погрижи народният изпълнител Тодор Кожухаров, част от оценяващото жури. Колорит с изпълненията си в началото внесоха и децата от ЦДГ №1 в Димитровград.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Отборът на ПМГ, участник в състезанието
Журито, начело на което беше Александър Милушев от Хасково

Отборът на учителите
Малчугани от ЦДГ №1 откриха надиграването със свои танц

Представяне на отборите

Публиката

Музиката и народните песни в залата се изпълняваха на живо

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини