Помощник-пилотът нарочно е разбил Еърбъса

28-годишният германец Андреас Лубиц, втори пилот на самолета на ”Джърмънуингс”

  Вторият пилот умишлено е разбил самолета на "Джърмънуингс". Той е започнал ръчно да го снижава и е отказал да отвори вратата на командира.

Това съобщи прокуратурата в Марсилия, като добави, че действията на втория пилот са били преднамерени, предаде АФП, цитирана от БТА и "Фокус". 

Прокурорът от Марсилия Брис Робен посочи, че хипотезата, която се налага, е, че вторият пилот - 28-годишният германски гражданин Андреас Лубиц,е разбил умишлено самолета. 

Според Робен той е действал "по ненормален начин".
Лубиц е бил в съзнание до удара на самолета, съобщи Би Би Си.

По данни на прокуратурата, първият пилот е бил заключен извън кабината ине бил пуснат да влезе, каквато информация излезе по-рано от източник на разследването.

Лубиц поел сам контрола на Еърбъса, след като капитанът излязъл от кабината. 
По-късно той отказал да му отвори вратата и натиснал бутона, чрез който самолетът започнал фаталното снижаване. 
Записите от черната кутия са показали, че вторият пилот не е казал нищо и е продължавал да диша нормално, докато епипажът и капитанът тропали по врата на кабината, а през това време самолетът се снижавал. 

Френският прокурор заяви, че умишлените действия на втория пилот променят характера на следствието от непредумишлено причиняване на смърт, но добави, 
че действията му не може да се смятат за терористични. 

Робен каза, че не е известно да е издирван като терорист.

От записите на черната кутия се разбира, че пътниците са започнали да пищят в последния момент преди удара и смъртта им е била мигновена.

Кристоф Кумпа от прокуратурата в Дюселдорф потвърди за Ройтерс, че само единият от двамата пилоти е бил в кабината. Той обясни, че информацията е от следователите във Франция. Прокурори от двете страни разследват причините за катастрофата.

Както стана вторият пилот на самолета е бил назначен през септември 2013 г. и е имал 630 летателни часа зад гърба си. Той е преминал системата за обучение на пилоти на компанията в германския град Бремен. 
Командирът е имал над 10 години опит и 6000 летателни часа на модела "Еърбъс A320".

"Еърбъс"-ът на 17 март вечерта е бил ремонтиран на виенското летище "Швехат", предаде ТАСС, позовавайки се на австрийския вестник "Курир".
Повредено е било реле в управлението на самолета, което веднага е било подменено. Вестникът цитира представител на авиокомпания "Луфтханза".

Последвалата проверка на самолета с включени двигатели е минала без забележки. 

 

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини