СУПЦ стана Центъра за настаняване на хора с умствена изостаналост

СУПЦ се трансформира в Център за настаняване от семеен тип за възрастни хора с умствена изостаналост

Общински съвет -Димитровград даде своето съгласие Социално учебно-професионалния център (СУПЦ) - Димитровград да бъде преобразуван в нов тип социална услуга - Център за настаняване от семеен тип за възрастни хора с умствена изостаналост.

По време на вчерашното заседание докладната на кмета Иво Димов подкрепиха 26 съветници, само един гласува против. Промяната е съобразена с предстоящото през 2015 г. у нас закриване на този вид социални услуги.

От ноември миналата година е прекрането настаняването на потребители в СУПЦ, чиито капацитет бе 30 души. В момента там се намират 15 потребители с лека и умерена умствена изостаналост, няма лица с психически заболявания.

Според приетото от ОбС вчера решение, при предстоящите промени ще се запази персоналът, който в момента обгрижва обитателите на СУПЦ. Годишната издръжка на центъра ще възлиза на над 133 000 лв. 

Dimitrovgrad.bgvesti.net


Източник: dimitrovgrad.bgvesti.netКоментирай

За да добавите коментар, трябва да ползвате браузър с поддръжка на JavaScript или да позволите използването на JavaScript в браузъра си, ако то е спряно.
Впишете се с профила си, за да използвате разширените възможности при писане на коментари!
Екипът на Dimitrovgrad.bgvesti.NET ви благодари, че използвате кирилица. Отговорността за коментарите е на коментиращите. Сайтът не носи отговорност за коментарите, тъй като модераторите нямат техническа възможност да проверяват коментари 24 часа в денонощието. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от редакторите на сайта при установяването на този факт. Можете да докладвате за нередности и неподходящи коментари с иконата след "Отговор" - "Докладвай за нередност"

Във формата се използва анти-бот защитата на Google reCAPTCHA.

Хороскоп за 23.02.2019

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини