Обмислят извънредна сесия заради болницата, Иво Димов: Няма драма!

МБАЛ Св.Екатерина 

Председателски съвет се свиква утре - 2 април по настояване на шефа на местния парламент Стефан Димитров. Причината за искането му е изтеклата в местни медии информация, че частен съдебен изпълнител разпродава имуществото на МБАЛ "Света Екатерина". Става дума за три броя гаражи.

Според изнесеното, със средствата ще бъдат удовлетворени финансовите претенции на фирма "Строй ГСТ". Припомняме, че преди повече от две години тя осъди МБАЛ „Света Екатерина” заради забавени плащания по извършен от фирмата ремонт през 2007 г. Сумата възлизаше на над 600 000 лв.

Стефан Димитров се е свързал с управителя на болницата д-р Матеев, който е потвърдил, че три от имотите на болницата ще бъдат разпродадени. Продажбата е насрочена за 8 май в сградата на Районен съд – Димитровград, информираха днес от Общинския съвет.

Общинският съветник Тодор Ташев ще изготви докладна за свикване на извънредно заседание на Общински съвет – Димитровград, която вече е входирана, коментираха още от местния парламент днес. От съобщение до медиите става ясно, че председателският съвет ще се води от зам.председателя на ОбС Димитър Петров.

Кметът Иво Димов коментира днес информацията за продажба на имуществото на МБАЛ

Пред журналисти днес Иво Димов коментира ситуацията като каза, че няма драма и е станало недоразумение. Според него, тази извънредна сесия е излишна. Днес градоначалникът е провел среща със собственика на Строй ГСТ" Георги Табаков, който ще оттегли иска. Причината е в неплатени над 120 000 лв. от дълга към фирмата, заради което е наложен особен залог.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини