Скандално - "общината не реагира" и журналист е на съд заради наводнение

Прокурор пие биричка. В един момент се среща с кметицата. Тя му казва, че медиите всяват паника и прокурорът се самосезира – заради репортаж за наводнение в Казанлък. Така накратно Нова телевизия обрисува ситуацията с журналиста Георги Манев и предстоящото повдигане на обвинение срещу него заради репортаж за наводнение в Казанлък. 

Какво представлява репортажът – за метър вода в индустриалната зона в Казанлък, на територията на бившата фабрика „Първи май” и оплакванията на фирмите там, че не могат да работят, защото има „изгърмели помпени станции”. Чакахме общината да реагира, но нея я няма – факт е. Не се откликна по телефона, нямаме помощ от никого, правим сами диги, сподели собственик на компания.                    

Показахме абсолютните факти, показахме водата, категоричен беше Манев. Той сподели, че вече има призовка да се появи като обвиняем в прокуратурата в Казанлък утре, 3 май. Не знам в какво точно съм обвинен, но такова обвинение го допускам като удар срещу свободата на словото. На практика ще бъдат накарани журналистите да отразяват кървища, убийства и кърмене на майки в мола, категоричен е Манев. 

В интервю пред Presstv прокурорът Кръстин Кацаров твърди, че водата е била 15 сантиметра и нямало как да стане наводнение. Обаждали са му се хора и прокурорът се обадил на кмета на Казанлък Галина Стоянова, която му казала, че няма повод за паника. Прокурорът попитал кой тогава всява паника и Стоянова му отговорила, че е Presstv чрез сайта си. „Хората ме сезираха, че е всята паника”, поясни Кръстев и уточни, че нямало сигнал от Галина Стоянова, че Presstv всява паника. 

Да не се е разсърдила кметицата, защото в репортажа имаше изявление, че общината не прави нищо? Не ми се иска да го вярвам, вярвам, че здравият разум ще наделее, обобщи Манев. Той каза, че в деня на репортажа – неделя, пиарът на общината не е вдигнал, но се е свързал с управителя на миркоязовира, който е заявил, че няма скъсани диги. 

Пред Нова телевизия Галина Стоянова не прие внушенията, че има отношение към темата. Аз работех с военните, правихме оценка на водосборите. Отговорих на питане на прокурора дали има скъсване на дига, поясни Стоянова. Кметицата не можа да каже нищо за работата на прокурора и не потвърди, че е казала на Кръстев за всяване на паника от Presstv. Никаква паника нямаше, заяви Стоянова и извъртя леко, че е казала на Кръстев за сигнали на хора

Оттук насетне, ако видим, че река Тунджа се е повишила с 5 сантиметра, по-добре да идем да пием биричка, завърши Манев.

Източник: novanews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини