Американски ескадрен миноносец участва в учения в Черно море

Американският ескандрен миноносец "Джейсън Дънам" се включи във военни учения в рамките на операция "Атлантическа решителност" в България и Румъния.
"Ескадреният миноносец взе участие в съвместни морски учения с кораби на българските и румънските военноморски сили в Черно море на 5 април 2015 г.", заяви командването на военноморските сили на САЩ, предаде ТАСС, цитирана от БТА. 

"Маневрите имаха за цел да подобрят силите и средствата на военноморските сили (на съюзниците) и да покажат обвързаността на САЩ за взаимодействие със съюзниците за обезпечаване на сигурността и боеспособността, укрепване на мира и стабилността на съюзниците и партньорите от НАТО в региона", заяви флотът. 

Военното командване на САЩ и НАТО провежда операция "Атлантическа решителност" (решимост) за укрепване на сигурността на страните членки на алианса с оглед на положението около Украйна, посочва ТАСС. 

Командващият сухопътните сили на САЩ в Европа генерал Бен Ходжис заяви неотдавна следното: "Мислете за "Атлантическа готовност" като за непрекъсната целогодишна поредица от учения от Естония до България".
 
В "Атлантическа решимост" участваха и военновъздушни и сухопътни сили. 

Официалният представител на Пентагона полковник Стивън Уорън каза на 25 март, че състав от 173-а въздушнодесантна бригада на армията на САЩ е пристигнал в град Галац (Румъния) за съвместните военни учения с румънски военнослужещи. В същото време в България се състояха учебни маневри с участието на две подразделения на командването на сухопътните сили на САЩ в Европа, отбеляза тогава полк. Уорън.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини