ГЕРБ дава заден и за СРС за магистрати

ГЕРБ дава заден за още едно правомощие, което се канеше да даде на главния прокурор - за подслушването на магистратите. В проекта за промяна на НПК се предвиждаше в преходните разпоредби да се промени и законът за СРС, така че Цацаров да знае какво е говорил по телефона всеки от магистратите.

„Приемаме, че председателят на ВКС трябва да разрешава СРС срещу магистрати. Но защо исканията за подслушване трябва да прави само главният прокурор. Когато се получи сигнал в окръжен град за корупция на магистрат, защо местният шеф на БОП да не иска разрешение“, обясни пред „Преса“ Атанас Атанасов, шеф на вътрешната комисия в НС. По закон, който заяви подслушването, получава и материалите от него. РБ иска всички шефове на служби да могат да заявяват СРС-та срещу магистрати.

„Приета ли е такава норма. Няма и да бъде приета в този вариант. Всяко предложение се подлага на сериозна дискусия. И когато стигнем до политически и експертен консенсус, тогава се приема на второ четене в зала“, обясни Цветан Цветанов

Източник: http://presa.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини